Uitgelicht: Foscarini Twiggy – Totstandkoming van een design lamp

Deze week in de rubriek Uitgelicht: Foscarini Twiggy. De Twiggy is het meest bekende design uit de collectie van Foscarini. Hoe kwam dit design tot stand? Wat waren de achterliggende gedachte van ontwerper Marc Sadler?

Het eerste idee
Het allereerste idee dat leidde tot de totstandkoming van de Twiggy was een visser. Marc Sadler wilde eigenlijk een visser – met zijn hengel in de hand – nabootsen. Aan het uiteinde van de hengel zou een lamp worden bevestigd. Hij ontwierp en produceerde dit ontwerp tot prototype, dit prototype stond enkele maanden bij hem thuis. In deze maanden werd overlegd met het team van Foscarini hoe men deze lamp kon gaan produceren.

De productie
Marc Sadler had in eerste instantie het idee om een arm te maken met een mechanisch systeem. Dit idee werd gesimplificeerd door een uitvinding van iemand binnen het team van Foscarini. Er werd een zware schijf op de grond geplaatst, als contragewicht en hier zou een stengel van glasvezel uitsteken. Dit bleek uiteindelijk makkelijker gezegd dan gedaan. De glasvezel moest namelijk precies de juiste verhouding hebben. Te slap en de lamp zou buigen tot de grond, te sterk en de lamp zou niet kunnen buigen en dus breken. Na lang onderzoek en uitvoerige tests is het Marc Sadler en het team van Foscarini gelukt om de perfecte verhouding te vinden.

Meer informatie?
De buiging kan worden aangepast door extra gewichten te gebruiken. De lamp kan in verschillende kleuren worden geleverd.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan direct onze Foscarini Twiggy pagina.

internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; fout]]> 500